Mrkvový dort s tvarohem

Seznam přísad

350 g cukr
4 ks vejce
300 g mrkev
 trochu citronová kůra
1 špetka sůl
80 g hladká mouka
1 sáček kypřící prášek do pečiva
300 g měkký tvaroh
5 lžíce tuzemák
1 ks vanilkový lusk
  máslo na vysypání dortové formy
  nastrouhaná mrkev na ozdobu

Postup přípravy

V míse si smícháme 300 g cukru se žloutky a očištěnou, najemno nastrouhanou mrkví. Poté do směsi přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, špetku soli, prosátou mouku a kypřicí prášek do pečiva. V misce si stranou ušleháme z bílků tuhý sníh a lehce jej vmícháme do hotové směsi.Vše nalijeme do máslem vymazané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.  Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Mezitím si v misce smícháme měkký tvaroh s tuzemákem, dření z vanilkového lusku a se zbylým cukrem. Vše pořádně promícháme. Vychladlý dort rozřízneme podélně a natřeme středně silnou vrstvou ochuceného tvarohu, horní část přiklopíme a také natřeme tvarohem (shora i kolem dokola). Vršek dortu ozdobíme jemně strouhanou mrkví a můžeme podávat.