1 listové těsto, 3 až 4 menší jablka, 1 kelímek smetany (33%), 7 lžic třtinového cukru, mletá skořice…
4 zralé hrušky, 4 lžíce tekutého medu, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 4 malé kousky…
Těsto: 160 g másla, 180 g krupicového cukru, 2 vejce, 1/4 kg hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva,…
2 hrnky cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky krémového sýra (např. Žervé…
Vanilkový cukr, krupicový cukr a vajíčko vyšleháme do pěny a přidáme olej, mléko a pomerančovou…
100 g kvalitní hořké čokolády (např. COOP Premium), 90 g másla + 20 g másla (na vymazání hrnečku), 4 lžíce jemně…
O skořicových šnecích jste již slyšeli, ale tento recept nabízí ještě o poznání výraznější a jemnější…
O červené řepě už bylo řečeno mnoho, její blahodárné účinky na zdraví našeho těla jsou jistě nezpochybnitelné.…
Křupavé na povrchu, jemné a vláčné uvnitř. Takové jsou tyhle delikátní banánové koblížky, které zkrátka…
Do mísy nasypeme polohrubou mouku a přidáme k ní moučkový i vanilkový cukr, rozdrobené droždí, špetku…
Tyto koblížky vykouzlíte jen z pár surovin a jsme si jisti, že nadchnou všechny vaše strávníky!…
Těsto: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, trochu soli, 1/3 studené Hery, 1/3 studeného másla, 1/3 hrnku ledové vody Náplň:…
Nejprve si spojíme pomazánkové máslo s hladkou moukou a vytvoříme hladké těsto. Poté oloupeme jablka, zbavíme…
Další z receptů s využitím čaje matcha tea nadchne všechny milovníky křupavých sušenek neboli cookies!…
Netradiční dezert, který vás ohromí svou vyváženou chutí křehké sladké krusty a osvěžující citronové…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse rozmícháme mouku,…
Kombinace jemného sladkého krému s osvěžujícím citronovým podtónem vás zkrátka dostane!…
Jablečný štrůdl: 1 listové těsto, 4 jablka, hrst rozinek, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice, 1 vejce (na potření)…
Vyzkoušejte tento snadný recept na vláčný a velmi netradiční citronový chléb. Doplňte jej domácí marmeládou…
Malovaná vajíčka, čokoládové figurky, mazanec či beránek, to jsou pochoutky, které se každoročně objevují na svátečních…
Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného…
Termín galette pochází z francouzštiny. Jedná se o nízké rustikální koláče z křehkého těsta s variabilními…
250 g listového těsta, 75 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkové esence nebo 1 vanilkový lusk, 150 g krupicového…
Těsto: 2 a půl hrnku hladké mouky, 2 a půl lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 a 3/4 hrnku cukru…
Chcete překvapit něčím neobvyklým a připravit nejen chuťově skvělý, ale také nápaditý dezert? Pak vyzkoušejte…
Také jste podlehli chuti těchto křehkých barevných krásek? Vyzkoušejte tuto netradiční příchuť amerického koláče,…
Pokud jste milovníky karamelu, pak si tento sladký a lahodný dezert jistě zamilujete. Společně s kopečkem vanilkové…
6 zralých hrušek, trochu citronové šťávy, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí…
Těsto: ¼ l mléka, 40 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 500 g polohrubé mouky, špetka…
Tvaroh smícháme s polohrubou moukou, vejci a troškou soli. Vypracujeme do vláčného těsta, které necháme asi 1/2 hodiny…