SOUTĚŽ

Marcipánové prsty čarodějnice

60 minut
Moučníky nepečené

Seznam přísad

Falešný marcipán

1/4 kg sušené polotučné mléko
1/2 kg moučkový cukr
3 vrchovatá lžíce med
2 lžíce voda
1 lžíce mandlové aroma
 trochu solamyl
1 až 2 balíček cukrárenské zelené želé (popř. trochu potravinářské zelené barvy)

Dále

 trochu rozehřátá čokoláda
  celé neloupané mandle

Postup přípravy

Nejprve začneme přípravou falešného marcipánu: Sušené mléko a moučkový cukr prosejeme do misky. Přidáme med s vodou a mandlovým aroma a hmotu zpracujeme mokrýma rukama. Až se hmota spojí, přendáme ji na vál posypaný solamylem a dopracujeme dohladka. Poté si marcipán obarvíme nazeleno: Sypké cukrárenské želé nasypeme na vál a marcipán v něm vyválíme. Pořádně prohněteme, aby se barva dobře rozpustila. (Pokud máme sypkou potravinářskou barvu, rozředíme si ji nejprve v trošce neutrálního alkoholu – např. vodce – a poté ji zapracujeme do marcipánu. Alkohol vyprchá, ale voda by marcipán rozředila.) Nyní z marcipánu vytvarujeme prsty čarodějnice. Místo nehtu použijeme neloupanou mandli, kterou z jedné strany namočíme do husté čokolády a vtlačíme na konec zeleného prstu. Necháme zatuhnout a můžeme začít strašit… :o)