Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Mandarinkový džem s limetkou

30 minut
Zavařování a nakládání

Seznam přísad

1 kg mandarinky
1 kg krystalový cukr
1 ks Gelfix klasik (vyrábí Dr. Oetker)
2 ks šťáva z limetky
1 ks kůra z chemicky neošetřené limetky
6 lžic tuzemák

Postup přípravy

Mandarinky oloupeme, v případě potřeby odstraníme jadérka a jednotlivé dílky pokrájíme na menší kousky. Vhodíme do hrnce, přisypeme cukr s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, poté přidáme limetkovou šťávu s kůrou a tuzemákem a stáhneme z ohně. Ještě horký džem plníme do čistých (vymytých a vysušených!) skleniček, zavřeme sterilně čistým víčkem a otočíme dnem vzhůru. Necháme takto vychladnout.