1 lžíce | máslo |
1 ks | menší cibule |
1 ks | pórek |
2 ks | menší mrkev |
5 ks | menší brambory |
1 lžíce | hladká mouka |
1 litr | kuřecí vývar |
250 ml | smetana |
1 lžíce | cukr |
1 lžíce | vinný ocet |
hrst | kopr |
500 g | filé z lososa |
sůl a pepř |
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku a pórek do zlatova. Přidáme kousky mrkve a rovněž pár minut restujeme, aby změkla. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a přilijeme vývar. Vhodíme na menší kousky pokrájené brambory, osolíme a opepříme. Přibližně 20 minut necháme probublávat. Poté vlijeme smetanu, přidáme cukr, ocet a kopr, promícháme. Lososa zbavíme kůže a pokrájíme na menší kousky, které rovněž vhodíme do polévky. Dalších 10 minut necháme na mírný plamen provařit. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem a podáváme.