Lososová polévka Lohikeitto

minut
Polévky teplé

Seznam přísad

1 lžíce máslo
1 ks menší cibule
1 ks pórek
2 ks menší mrkev
5 ks menší brambory
1 lžíce hladká mouka
1 litr kuřecí vývar
250 ml smetana
1 lžíce cukr
1 lžíce vinný ocet
hrst  kopr
500 g filé z lososa
  sůl a pepř

Postup přípravy

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku a pórek do zlatova. Přidáme kousky mrkve a rovněž pár minut restujeme, aby změkla. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a přilijeme vývar. Vhodíme na menší kousky pokrájené brambory, osolíme a opepříme. Přibližně 20 minut necháme probublávat. Poté vlijeme smetanu, přidáme cukr, ocet a kopr, promícháme. Lososa zbavíme kůže a pokrájíme na menší kousky, které rovněž vhodíme do polévky. Dalších 10 minut necháme na mírný plamen provařit. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem a podáváme.