SOUTĚŽ

Losos s avokádovým tatarákem

30 minut

Seznam přísad

Losos

4 kousek losos
4 lžíce olivový olej
  sůl
  citronová šťáva

Avokádový tatarák

2 ks zralé avokádo
1 ks červená cibule
2 stroužek česnek
2 lžíce hořčice
2 lžíce limetková šťáva
  sůl
  bílý pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravíme avokádový tatarák: Avokáda oloupeme, vyndáme pecky a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek také oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a přidáme k pokrájenému avokádu. Přimícháme hořčici a dochutíme limetkovou šťávou, solí a mletým bílým pepřem. Vzniklý tatarák dáme vychladit do ledničky. Mezitím se pustíme do přípravy lososa: Omytého a osušeného lososa lehce potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi. Maso pečeme nejprve stranou bez kůže, po několika minutách otočíme a dopečeme dozlatova (uvnitř by však maso mělo zůstat měkké) – pečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Opečené kousky lososa mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s vychlazeným tatarákem z avokáda a jako přílohu volíme například bramborovou kaši.