Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Levandulová zmrzlina s borůvkami

20 minut
Zmrzliny a nanuky

Seznam přísad

1 a 1/2 dl mléko
80 g krupicový cukr
2 lžíce čerstvé nebo sušené květy levandule (do mléka)
500 g měkký tvaroh
1 hrnek borůvky
2 lžíce čerstvé (!) květy levandule (do zmrzliny)

Postup přípravy

Mléko nalijeme do kastrůlku, osladíme a přisypeme levandulové květy. Za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme! Levandulové mléko necháme vychladnout, poté ho dáme do ledničky a necháme tam přes noc nasát vůni a chuť levandule. Druhý den levandulové mléko přecedíme (květy vyhodíme), rozmícháme s měkkým tvarohem a vmícháme borůvky. Máme-li čerstvé květy levandule, přimícháme jich ještě další hrstičku. Vzniklou směs dáme do mrazničky a necháme zmrznout do podoby zmrzliny.