1/2 kg | kuřecí maso |
sůl | |
mletý pepř | |
olivový olej | |
250 g | houby (např. malé hříbky) |
1 lžička | drcený kmín |
60 g | máslo |
2 ks | cibule |
1 ks | jarní cibulka (nemusí být) |
3 stroužek | česnek |
1 dl | bílé víno |
1/2 l | voda nebo vývar |
100 ml | zakysaná smetana |
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a posypeme drceným kmínem. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nejprve nasekanou cibuli (pokud máme, přidáme i jarní cibulku) a po chvíli vhodíme i pokrájené kuřecí maso. Osmahneme ze všech stran dozlatova, přidáme nasekaný česnek s pokrájenými houbami a zalijeme bílým vínem s vodou nebo vývarem. Dusíme zhruba 20 minut, dokud nejsou houby měkké. (Je-li pořeba, přilijeme ještě trochu vody či vývaru.) Na závěr přidáme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme. Podáváme s dušenou rýží.