Jihočeské máslo 50 g, králík zadní, slanina 150 g, cibule 100 g, celer 120 g, hříbky čerstvé 120 g (sušené 30 g), smetana 200 ml, sůl, drcený kmín
Očištěného králíka, hřbet a stehna, důkladně prošpikujte slaninou, osolte a okmínujte. Do pekáče vložte nahrubo nakrájenou cibuli, celer a asi polovinu hříbků krájených na plátky. Přidejte králíka, podlijte vodou nebo vývarem a pod poklicí zvolna pečte při teplotě 150 °C asi 40 minut. Bude záležet na velikosti a stáří králíka. Poté pečeni dopékejte při teplotě 180 °C a průběžně ji přelévejte výpekem a potírejte máslem. Výpek pak důkladně provařte a zjemněte smetanou. Můžete ho případně procedit. Zbylé hřiby zvolna osmahněte a poduste na zbývajícím másle a přidejte je k jednotlivým porcím. Podávejte se žemlovými knedlíky, máslovou zeleninou nebo šťouchanými bramborami.