Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Králík na česneku

150 minut
Zvěřina a ostatní maso

Seznam přísad

1 ks králík
2 ks cibule
10 stroužek česnek
100 g sádlo
1 lžička kmín celý
  sůl

Postup přípravy

Králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Cibuli s česnekem nakrájíme na plátky a dáme do pekáče vymazaného sádlem. Přes cibuli a česnek poklademe naporcovaného králíka, podlijeme trochou vody a přesypeme kmínem a solí. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160° Celsia, v níž pečeme zhruba 2 a ½ hodiny. Během této doby maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme další vodou. Upečeného králíka na česneku podáváme například s bramborovými knedlíky.