SOUTĚŽ

Klasická česnečka

30 minut
Polévky teplé

Seznam přísad

6 stroužek česnek
1 ks cibule
2 ks brambor
2 lžíce sádlo
100 g uzené maso
1 l vývar
  sůl
  majoránka (čerstvá nebo sušená)
100 g tvrdý sýr
  chléb (na kostičky)
  tuk
  čerstvé bylinky na ozdobu

Postup přípravy

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.