SOUTĚŽ

Jablečný štrůdl z listového těsta

40 minut
Moučníky pečené

Seznam přísad

1 ks listové těsto
 trochu strouhanka
4 ks jablko
100 g rozinky
50 g vlašské ořechy
2 ks vanilkový cukr
 trochu mletá skořice
1 ks vejce (na potření)
  tuzemák (na potření)
  moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

Listové těsto necháme povolit, poté je rozdělíme na dva díly, které rozválíme a posypeme strouhankou. Jablka omyjeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme je na struhadle. Nastrouhaná jablka smícháme s rozinkami a ořechy. Vzniklou směs poklademe na listové těsto, přesypeme vanilkovými cukry a mletou skořicí. Nyní listové těsto zavineme a záviny přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem s trochou tuzemáku a vložíme do trouby předehřáté na 200° Celsia. V ní pečeme asi 25 minut dozlatova. Upečený štrůdl podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.