SOUTĚŽ

Jablečný štrůdl s vanilkovým krémem

minut
Moučníky pečené

Seznam přísad

Jablečný štrůdl

1 ks listové těsto
4 ks jablko
 hrst rozinky
2 ks vanilkový cukr
 trochu mletá skořice
1 ks vejce (na potření)

Vanilkový krém

350 ml mléko
1 ks vanilkový puding
2 ks vanilkový cukr
4 lžíce tuzemák

Postup přípravy

Listové těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Jablka omyjeme, vykrájíme jádřince a nastrouháme je na hrubším struhadle. Nastrouhaná jablka smícháme s rozinkami a poklademe je na listové těsto. Přesypeme vanilkovými cukry a mletou skořicí. Nyní listové těsto zavineme a takto připravený závin potřeme rozšlehaným vejcem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200° Celsia, kde pečeme asi 25 minut dozlatova. Mezitím si přichystáme vanilkový krém: V trošce mléka rozmícháme vanilkový prášek s vanilkovými cukry a tuzemákem. Zbylé mléko ohřejeme a když téměř vaří, vlijeme do něj rozmíchanou směs. Mícháme do zhoustnutí (bude mít podobu řidšího pudinku) a poté odstavíme z ohně. Závin vytažený z trouby nakrájíme a položíme na talíře, kde jej přelijeme vanilkovým krémem. Ihned podáváme.