Indické taštičky Samosa

60 minut
Mleté maso,Předkrmy a lehká jídla,

Seznam přísad

Těsto

400 g hladká mouka
  sůl
100 g máslo
150 ml voda

Náplň

400 g brambor
1 a 1/2 lžička hořčičné semínko
2 ks střední cibule
2 ks zelená chilli paprička
1 a 1/2 lžička mletý zázvor
1 lžíce kari
400 g zelený hrášek
1 a 1/2 lžička gram-masala (směs indického koření)
  sůl
2 lžíce zelený koriandr
2 lžíce citronová šťáva
  olej na smažení

Postup přípravy

Brambory omyjeme a neloupané je dáme vařit. Mezitím si připravíme těsto: Mouku, sůl a rozehřáté máslo spolu dobře v misce promícháme. Postupně přiléváme vodu, dokud nevznikne těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme odpočinout. Na pánvi si poté rozhřejeme olej, na kterém opražíme hořčičná semínka. K semínkům přidáme najemno nakrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nasekané chilli papričky, mletý zázvor a kari a znovu necháme chvilku osmažit. Nakonec přihodíme hrášek, koření garam-masala a podle chuti trochu osolíme. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Když je hrášek dostatečně měkký, přidáme ve slupce uvařené, oloupané a nakrájené brambory, zelený koriandr s citronovou šťávou. Vše dobře promícháme a znovu podusíme. Hotovou náplň necháme vychladnout. Nyní se pustíme do přípravy taštiček: Uleželé těsto si rozdělíme na 12 tence vyválených trojúhelníčků. Na 6 trojúhelníčků dáme trochu připravené bramborové směsi a přiklopíme pomocí dalšího trojúhelníčku. Pečlivě přimáčkneme obě strany, aby nám náplň při smažení nevypadla. Takto připravené trojúhelníčky smažíme na rozpáleném oleji za průběžného otáčení dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a podáváme.

Poznámka: Místo brambor můžeme použít také mleté maso.