SOUTĚŽ

Hříbková polévka ze sušených hříbků

40 minut
Polévky teplé

Seznam přísad

1 hrst sušené hříbky
1 l voda nebo vývar
 kousek máslo
2 až 3 ks brambor
2 stroužek česnek
150 g zakysaná smetana
  sůl
  pepř
 trochu ocet
  zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Houby si nejprve předem namočíme asi na 20 minut do teplé vody nebo vývaru. Na másle si poté osmahneme očištěné a nadrobno pokrájené brambory. Po chvíli přidáme houby (i s vodou či vývarem) a nasekaný česnek. Vaříme asi 15 minut doměkka, poté mírně rozmixujeme ručním mixerem. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí, pepřem a octem. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.