Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Dušená mrkev s hovězím masem

60 minut
Hovězí maso

Seznam přísad

1 kg hovězího masa (nejlépe kližka na guláš)
1 l voda
4 lžíce olivový olej
3 ks cibule
1 kg mrkev
1 lžíce cukr
5 kulička nové koření
3 ks bobkový list
1 ks rajčatový protlak

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit společně s vodou do papiňáku. Uvaříme doměkka, slijeme (a uschováme) vývar a maso nakrájíme na kostky. Na oleji si poté osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupanou a na silnější kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct. Poté přidáme cukr a vývar z masa, v němž budeme mrkev dusit. Přihodíme nové koření s bobkovým listem a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká. Zahustíme rajčatovým protlakem, přidáme pokrájené vařené hovězí maso a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vařenými brambory.