400 g jáhel, 1 litr zeleninového vývaru, 80 g cibule, 20 g česneku, 50 g sádla nebo oleje, petrželová nať, 200 g nakládaných cibulek, 200 ml červeného vína, cukr, sůl, kysaná smetana na doplnění
Jáhly nejprve důkladně propláchněte teplou nebo vřelou vodou, raději opakovaně, aby se smyla jejich vrchní nahořklá vrstva. Poté je v zeleninovém vývaru vařte asi 5 minut a následně nechte 15 minut pod poklicí, nejlépe v troubě, dojít. Zvlášť v pánvi si na sádle opečte cibuli pěkně dozlatova. Nakonec k ní přidejte trochu prolisovaného česneku a posekané petrželové nati. Tuto směs zamíchejte až těsně před podáváním do uvařených jáhel. Nakládané cibulky vařte spolu s trochou cukru a soli ve víně tak dlouho, až se víno odvaří, zahoustne a lehce zkaramelizuje. Spolu s kysanou smetanou je podávejte k cibulovým jáhlám.