Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Brambory pečené v alobalu (Jacked potatoe)

30 minut
Bramborové pokrmy

Seznam přísad

asi 6 ks větší nové brambory
1 vanička měkký tvaroh
 kousek máslo
 trochu pažitka nebo jiné čerstvé bylinky
2 stroužky česnek
trochu  sůl
1/2 ks šťáva z citronu

Postup přípravy

Nové brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a i se slupkou je dáme (každý zvlášť) na čtverec alobalu. Zabalíme do balíčků, dáme na pekáček a vložíme do trouby předehřáté na 180 °Celsia. V troubě je necháme upéct doměkka (bude to trvat asi 45 minut). Mezitím si smícháme tvaroh s vychladlým rozpuštěným máslem, posekanou pažitkou (popř. dalšími bylinkami), prolisovaným česnekem, trochou soli a citronovou šťávou. Hotové brambory vyndáme z trouby, rozbalíme z alobalu a přelijeme rozmíchaným tvarohem. Podáváme jako samostatný pokrm (s podmáslím, kefírem apod.) nebo jako přílohu k masu či rybě.

Poznámka: Vyzkoušejte tyto brambory s tvarohem například v kombinaci s naším kuřecím ražniči – recept na něj přinášíme ZDE