Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Bramborové škubánky s mákem

45 minut
Bramborové pokrmy,Sladká jídla,

Seznam přísad

1 kg moučnatý brambor (typu C)
1 lžička sůl
250 g polohrubá mouka
200 g rozpuštěné máslo
150 g moučkový cukr
150 g jemně umletý mák

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Asi jednu polovinu až dvě třetiny vody z uvařených brambor zcedíme, zasypeme polohrubou moukou a pod poklicí necháme na mírném ohni pařit ještě asi 10 až 15 minut. Poté brambory dokonale rozšťoucháme šťouchadlem a podle potřeby domixujeme dohladka. Z těsta lžící vykrajujeme škubánky, které namočíme v rozehřátém másle a klademe je talíře. Na závěr posypeme moučkovým cukrem s jemně umletým mákem a podle chuti ještě přelijeme máslem.